Тодор Костадинов Батков е  български адвокат и бизнесмен, известен предимно като собственик на ПФК Левски

...
Тодор Костадинов Батков е  български адвокат и бизнесмен, известен предимно като собственик на ПФК Левски
Коментари Харесай

На 17 октомври рожден ден има Тодор Батков

Тодор Костадинов Батков е  български адвокат и бизнесмен, прочут най-вече като притежател на ПФК Левски (София).

През периода 1984 – 1991 работи като учредителен секретар на общинския съвет на регион „ Оборище “, София и консултант в Министерския съвет. Бил е секретар по идейно-възпитателната активност в районния комитет на ДКМС – регион „ Левски “.

След 1991 година е помощник и управител в адвокатска адвокатска фирма „ Батков, Стоев, Ботев и Ко. “; член на Международната адвокатска лига в Париж.

Член на надзорния съвет на Мобилтел. Председател на съвета на шефовете на „ Стандарт Нюз ООД “ – издател на вестник „ Стандарт “.

Собственик на ПФК „ Левски “ (София). Адвокат на изгонения от България Майкъл Чорни, някогашния притежател на футболния клуб.

На 30 март 2006 година Батков провокира скандал по време на изявление след загубата на ФК Левски с 1 – 3 от немския футболен тим Schalke 04. Той изрича думите: „ Този английски педераст скапе мача! “, визирайки съдията Майк Райли и аления картон, който той дава на Седрик Бардон, централен нападател на ПФК Левски (София).

На 17 октомври 2008 година президентът Георги Първанов му връчва орден Стара планина – първа степен.

Името на Батков се загатва в изтеклата чрез Уикилийкс кореспонденция на посолството на Съединени американски щати в България. Заедно с Васил Божков, Гриша Ганчев и братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, Батков е даден като образец „ за някои от най-известните връзки “ на българския футбол с организираната престъпност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР